bonapeti.rs»Saveti»Kako soda bikarbona utiče na krvni pritisak?

Kako soda bikarbona utiče na krvni pritisak?

Kako soda bikarbona utiče na krvni pritisak?

Soda za hleb ili soda bikarbona se može pronaći u skoro svakoj kuhinji. Koristi se kod pečenja kolača i hleba. Soda bikarbona se pored toga može koristiti I za medicinske potrebe.

Natrijum bikarbonat je hemijski naziv, a soda je najčešće korišćeni naziv. Soda reguliše nivo pH u krvi. Soda je korisna za zdravlje, jer je alkalna i neutrališe želučanu kiselinu. Pije se smesa od čaše vode I pola kašičice sode. Neki ljudi veruju da soda čak utiče na ćelije raka I ubija ih, jer te ćelije žive samo u kiseloj sredini.

Treba održavati alkalnu sredinu u telu, jer se na taj način štiti od oboljenja raka. Uzima se čaša vode sa ¼ kašičice sode bikarbone. Dobro se promeša i pije se na prazan stomak ujutru. Ako podrignete posle 3-4 minuta, znači da u vašem želucu imate povećan vnivo sone kiseline.

Ako se podrigivanje desi kasnije, onda je to znak da imate nizak nivo sone kiseline. Natrijum bikarbonat nam pomaže i kod infekcija mokraćnih puteva, ali je najvažnije da postoji i recept za spuštanje pritiska uz pomoć sode bikarbone.

Evo recepta: Iskombinujte jabukovo sirće – 1 kašiku, sodu bikarbonu – 1/8 kašičice I jednu šolju vode.

Namirnice dobro promešajte I pijte ujutru I uveče za bolje rezultate. Jabukovo sirće sadrži različite minerale, kao što su kalijum, magnezijum, kalcijum. Ovi minerali su neophodni za regulisanje protoka krvi I smanjuju arterijski pritisak.

Promešajte prvo jabukovo sirće sa sodom bikarbonom da soda provri i kasnije dobro promešajte sa čašom vode. Kod visokog pritiska pijte ujutru, izmerite pritisak i ako je ponovo visok ponovite drugu dozu.

Uprkos tome što ovaj recept ne može da vam škodi, najbolje je da obavite konsultacije sa vašim lekarom. Budite zdravi!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
Ukupno glasalo: 2
51
40
31
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji