Bonapeti.rs»Saveti»Koliko vremena se peku mafini?

Koliko vremena se peku mafini?

Koliko vremena se peku mafini?

Ako vam neočekivano dodju gosti, veoma brzo ih možete iznenaditi nečim lakim i ukusnim za posluženje. Napravite male biskvite ili mafine kako ih neki zovu. Mafini mogu da budu i slatki i slani, prema vašoj želji. Za njihovu pripremu su vam potrebni brašno, šećer, mleko, ulje, soda bikarboda ili prašak za pecivo.

Za bolji ukus slatkih mafina možete dodati bademe, suvo grožđe, ratluk, komadiće čokolade ili voće zavisno od sezone. Ako želite da pravite slane mafine, koristite sir, kačkavalj, masline, šunku i začine - šubar, biber ili ljutu papriku, ako volite pikantno, ali samo prstohvat-dva.

U slatke mafine možete dodati i cimet, đumbir u prahu ili sveži, muškatni orašćić ili karanfilić. Priprema mafina je veoma laka. Prvo promešajte suve sastojke, a posebno tečne i zatim ih zajedno promešajte. Treba da dobijete testo kao za biskvit, i pazite da ne stavite previše brašna, jer će tada mafini biti suvi i tvrdi.

Testo sipajte u papirne modlice, ali samo da ih napunite do 2/3 od njihove zapremine. Odozgo pospite sadržaj za koji ste se odlučili - mlevene orahe, komadiće voća ili čokolade.

Mafini se peku u zagrejanoj rerni na 180 stepeni u sredini rerne oko 20-25 minuta, dok čačkalica koju zabodete u mafin ne bude suva. Vreme pečenja može da bude različito kod različitih vrsta mafina - zavisi od recepta.

Ako želite da vaši mafini budu vazdušasti, prosejte brašno sa praškom za pecivo - to je tajna za vazdušaste mafine. Možete ih čuvati u foliji i u zamrzivaču.

Kada vas gosti iznenade, izvadite ih i stavite ih na kratko u mikrotalasnu. Poslužite ih kao doručak ili desert uz kafu ili čaj.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
Ukupno glasalo: 1
50
40
31
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji