Kako se priprema prženi luk za hot dog?

Kako se priprema prženi luk za hot dog?

Luk u hot dogu daje mu izuzetan ukus. Najčešće je luk pržen sa različitim začinima, koji mu daju prijatan i pakantan ukus. Kako biste i vi pripremili ukusan prženi luk za hot dog, treba da znate neke kulinarske tajne.

Prvi korak je da izaberete lepe glavice luka i da ih oljuštite. Operite luk i nasecite ga na rebarca ili još bolje na kolutove, koristeći oštar nož.

U duboku posudu sipajte sveže mleko. Sipajte nasečeni luk u posudu sa mlekom i ostavite da se marinira i upije mleko.

U odgovarajućoj posudi napravite smesu od brašna, soli, bibera, belog luka u prahu i kurkume. Sve suve sastojke promešajte dok ne dobijete homogenu smesu.

Svaki kolut luka izvadite odvojeno iz posude sa mlekom u uvaljajte ga u smesu suvih začina. Ovo će luku dodati fantastičan ukus.

Luk, koji ste uvaljali u smesu stavite da se prži. Prženje luka treba da bude u veoma jako zagrejanom ulju. Prženje traje oko 5 minuta. Nakon toga, izvadite luk i dodajte ga u hot dog.

Luk za hotdog možete da pripremite i na druge načine. Na primer, luk možete da nasečete na kolutove i da ga posolite. Nakon toga ga ispržite u maslacu. Luk će dobiti veoma prijatan ukus od maslaca.

Sledeća varijanta je da luk za hot dog ispržite tako što ćete ga iseći na rebarca, uvaljati u brašno, posoliti i na kraju ispržiti u prethodno zagrejanom ulju na nekoliko minuta.

Koji god način da izaberete, prženi luk će uvek imati izvanredan ukus. On dodaje neverovatan ukus svakom hot dogu. Možete da koristite različite začine prema vašem ukusu.

Pogledaj više

Rejting

4
Ukupno glasalo: 1
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji