Šta se radi sa vinom kada se odvoji od šire?

Šta se radi sa vinom kada se odvoji od šire?
Fotografije: bonapeti.rs

U zavisnosti od toga da li vino pravite da se pije odmah ili će ono biti ostavljeno da odleži, određuje se i vreme kada se vino odvaja od šire.

Koju god varijantu da izaberete, vino koje ste istočili od šire treba da prebacite u novu posudu sa poklopcem, gde će vino završiti proces takozvane tihe fermentacije, koji obično traje 40-45 dana.

Posuda u koju ćete prebaciti vino, obavezno mora da ima otvor, kroz koji ćete provući crevo, čiji će jedan kraj da bude potopljen u posudu sa vodom.

Kada se završi proces tihe fermentacije, vino je bistro i spremno je za konzumaciju ili za punjenje flaša - butiliranje.

Pogledaj više

Rejting

4
Ukupno glasalo: 1
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji