Koliko vremena se rebarca pripremaju na roštilju ili u rerni?

Koliko vremena se rebarca pripremaju na roštilju ili u rerni?
Fotografije: bonapeti.rs

Ljubitelji mesa naročito vole meso bez kostiju, dakle čisto meso, ali verujte, rebra su jedan od najboljih delova životinje i svaki ljubitelj mesa ne bi trebalo da propusti priliku da ih jede redovno.

Danas ćemo diskutovati o vremenu koje je potrebno da se rebra pripreme u rerni, ali i na roštilju, kako bi vaša večera bila ukusna i dobro pripremljena.

Ako rešite da pripremite rebra u rerni, najbolja varijanta pečenja rebara je da koristite aluminijumsku foliju, kako bi se meso dobro skuvalo u sopstvenom soku i kako bi se dobro i ispeklo . Tako će vreme za pečenje, koje će vam biti potrebno iznositi oko jedan sat na 180 do 200 stepeni.

Kada je meso gotovo, možete da sklonite aluminijumsku foliju, kako bi rebra dobila onu hrskavu površinu i ukus. Ako se pak odlučite da ne pečete rebra uz pomoć aluminijumske folije, jednostavno ga s vremena na vreme okrećite kako bi se ispeklo jednako sa svih strana.

U slučaju da volite da pripremate rebra na roštilju, treba da znate da vreme, koje je potrebno za njihovu pripremu, nije merljivo minutama, već je najbolje da se kuva očima. Okrećite periodično rebra sa svih strana, dok ne dobijete lepu boju karamela sa svih strana rebara.

Možete da testirate da li su rebra gotova, tako što ćete probati da izvučete kost iz mesa. Ako je kost izašla bez velikog otpora i odvaja se od mesa, znači da ste uradili dobar posao i da je meso taman za jelo, a takvo meso je i najslađe i najbolje pripremljeno.

Pogledaj više

Rejting

4
Ukupno glasalo: 1
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji