Koliko vremena se peče rolat Stefani?

Koliko vremena se peče rolat Stefani?
Fotografije: bonapeti.rs

Rolat Stefani se priprema veoma lako i bez mnogo truda samo uz pomoć rerne. Namirnice od kojih se pravi rolat ne zahtevaju specijalnu termičku pripremu pre same pripreme u rerni, niti se rolat dugo peče.

Obično se rolat peče oko 40 minuta na 190 stepeni u rerni bez ventilatora, a ako rerna ima ventilator onda se peče na 180 stepeni i pečenje traje od 35 do 40 minuta.

Ponekad, ako to recept zahteva ili ako mi tako odlučimo, preko rolata možemo da narendamo kačkavalj ili da ga pospemo prezlama. Ako se odlučimo na takav korak, vreme trajanja pripreme rolata će se produžiti za 10 minuta od vremena pečenja mlevenog mesa.

Važno je da se uverite, da pre nego što postavite rolat Stefani u pleh za pečenje i započnete samo pečenje, da je rolat dobro zatvoren sa svih strana prilikom njegovog umotavanja, kako se rolat ne bi otvorio tokom pečenja kada omekšaju njegovi sastojci tokom termičke obrade.

Savet kod pečenja rolata Stefani je da stavite aluminijumsku foliju na dno pleha, kako bi se spasili muka i trnjenje nakon što je rolat gotov i kada treba da operete pleh.

Pogledaj više

Rejting

4
Ukupno glasalo: 1
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji