Koliko vremena se peče koh?

Koliko vremena se peče koh?
Fotografije: bonapeti.rs

Koh je vrsta slatkiša, prelivenog sirupom. Postoji mnogo različitih recepata za njegovu pripremu. Spomenućemo turski koh, arapski koh, koh sa kiselim mlekom i druge.

Kako biste pripremili ovaj slatkiš preliven sirupom potrebne su vam osnovne namirnice, kojih ima u svakoj kuhinji. Trebaju vam 4-5 jaja, 1 šolja šećera, 1 šolja griza, 1 šolja brašna,1 šolja ulja i 1 prašak za pecivo.

Kada umutite smesu, sipajte je u okrugao ili pravougaoni pleh 20 / 30 cm.

arapski koh se odozgo posipa pinjolama, ali vi njih možete da zamenite bademima ili orasima. Rerna je prethodno zagrejana na 180 stepeni. Koh se peče 25 do 30 minuta dok ne dobije lepu koricu zlatne boje. Proverite čačkalicom ili drvenim štapićem da li je testo pečeno. Ako na čačkalici nema ostataka od testa znači da je koh pečen i da može da se vadi iz rerne.

Sledi sečenje na romboide ili kvadrate.

Pripremite sirup od 2 šolje vode i 2 šolje šećera, koje treba da prokuvaju dok se ne istopi šećer. Možete da dodate rendanu koru limuna ili pomorandže i onda ćete dobiti koh sa ukusom limuna ili pomorandže. U neke šećerne sirupe se sipa i konjak ili neka druga vrsta alkohola, ali ako ćete koh davati deci bolje je da to ne činite. Za bolju aromu možete dodati jednu kašičicu cimeta ili ružine vode.

Koh prelijte hladnim sirupom i ostavite ga da upije tečnost. Koh možete odozgo posuti kokosovim brašnom ili čokoladnim mrvicama. Kada koh upije sirup i dobro se ohladi, onda se servira.

Ovo je veoma ukusan sirupom preliven slatkiš sa posebnom aromom.

Prijatno!

Pogledaj više

Rejting

4
Ukupno glasalo: 1
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji