bonapeti.rs»Saveti»Kako da narendamo čokoladu?

Kako da narendamo čokoladu?

Albena AsenovaAlbena Asenova
Guru
1614234
Kako da narendamo čokoladu?

Mnogo deserata i drugih slatkih iskušenja privlače našu pažnju samo pri pogledu na čokoladnu dekoraciju. A ko ne voli čokoladu? Ona može da bude u obliku cvetova, listova, slova, bilo kakvih oblika itd. Upravo ti ukrasi privlače naše poglede i teraju nas da posegnemo i ka najprostijem desertu.

I u kućnim uslovima možemo da pripremimo takve dekoracije. To najlakše možemo da učinimo uz pomoć rendeta ili ljuštilice za povrće, uz koje možemo lagano da rendamo čokoladu.

Razume se, moramo da imamo i čokoladu bez obzira da li je čokolada bela, crna ili mlečna. Ipak čokolada treba da bude bez orašastih plodova ili drugih dodataka u njoj.

Takođe, poželjno je da čokolada bude na sobnoj temperaturi, a ne direktno izvađena iz frižidera. Čokoladu možete narendati na krupnom ili sitnijem sečivu rendeta. Uz pomoć rendeta mogu da se naprave čokoladne ljuspice kojima se posipaju torte ili drugi kolači.

Da bi napravili efektne čokoladne loknice koristi se obična ljuštilica za povrće ili za tvrde sireve. Iako je ova dekoracija sa čokoladom veoma laka za pripremu, veoma je efektna i dodatno pojačava čokoladni ukus

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
Ukupno glasalo: 1
50
40
31
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji