Kako da brzo odzmrznemo batake?

Kako da brzo odzmrznemo batake?
Fotografije: bonapeti.rs

Pileći bataci se nalaze na listi najčešće korišćenih mesnih proizvoda u kulinarstvu i u kuhinji i svake domaćice. Ukusni su, brzo se pripremaju, a varijante za njihovu pripremu su bezbrojne.

Nije dobro da se bataci pripremaju zamrznuti, jer njihov konačni ukus nije tako dobar, a i kada su zamrznuti veoma teško bi primili arome iz začina, sosova ili marinade.

U ubrzanoj svakodnevici svake domaćice najbolje je znati trikove pomoću kojih ćete brzo i lako moći da odmrznete pileće batake. Veoma često mikrotalasne pećnice imaju opciju za brzo odmrzavanje mesa i povrća, ali u slučaju da vaša tu funkciju nema sve ono što vam treba je mala količina soli i tople vode.

Smrznute batake stavite u duboku posudu i prelijte ih toplom vodom da ih pokrije. Voda nikako ne treba da bude vrela. Ostavite ih u vodi da odstoje oko pet minuta ili dok voda ne postane hladna.

Nakon toga odlijte već hladnu vodu i ponovo prelijte batake toplom vodom, ali ovoga puta dodajte i nekoliko prstohvata kuhinjske soli. So pomaže da se bataci bolje i dublje odmrznu, ali nemojte da preterujete sa njom, kako biste izbegli da presolite meso.

Uz pomoć ove metode uspećete da odmrznute pileće batake u okviru 15 minuta, a da ne izgubite prirodne sokove i ukus mesa.

Na ovaj način možete da odmrznute apsolutno sve, sve vrste mesa i povrća.

Pogledaj više

Rejting

4
Ukupno glasalo: 1
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji