Kako se šargarepa seče na štapiće?

Kako se šargarepa seče na štapiće?
Fotografije: bonapeti.rs

Da biste isekli šargarepu na tanke štapiće, bilo bi najbolje odabrati lepe, velike, masivne šargarepe, jer se ove šargarepe lakše režu nego tanke i sitne.

Nož koji se koristi za rezanje šargarepe na trakice treba da bude oštar. Ja to lično radim Santoku nožem, jer je od masivnog metala, uvek je oštar i prilično udoban za ovu svrhu.

Počinje se ljuštenjem šargarepe, što se može učiniti i običnim nožem, ili možda metalnom ljuštilicom. Želeo bih da napomenem da su sve metalne ljuštilice pogodnije jer se uopšte ne lome, dok plastične imaju prilično kratak vek.

Zatim isecite šargarepu na dve polovine. Svaku polovinu prerežite na pola i tako sve dok je nemoguće da ih dalje sečete. Otprilike šest traka se dobije iz svake polovine. Odnosno, od cele šargarepe - dvanaest. Ali to nije sve. Ove trake su široke.

Prema tome, uradite sledeće. Stavite široku tanku traku i prerežite je na pola i gotovo - evo naših štapića. Stavite ih u čašu, prelijte ih limunovim sokom, pospite solju i biberom, a čašu po želji možete ukrasiti kriškom limuna.

Izvrsno izgledaju za zabave, rođendane, uz pivo ili viski sa prijateljima. I nemojte se zavaravati alatima i aparatima koji se reklamiraju za sečenje štapića - nisu efikasni, kažem iz ličnog iskustva.

Pogledaj više

Rejting

4
Ukupno glasalo: 1
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji