Bonapeti.rs»Saveti»Kako se čisti zagoreo karamel?

Kako se čisti zagoreo karamel?

DenitsaDenitsa
Pomoćnik kuvara
2313
Kako se čisti zagoreo karamel?

Krem karamel je krem od jaja prekriven mekanim slojem karamela. Ovaj stari i omiljeni desert vole ljudi širom sveta. Ipak, upravo taj mekani sloj karamela, ako desert zagori, ne ispada kako treba. A onda je tek čišćenje zagorelog karamela veoma teško.

Žice za pranje sudova bi oštetile površinu kalupa za krem karamel i zbog toga se ne preporučuje da njima čistite. A i to nije jedini i najlakši način da odstranite uporne mrlje od zagorelog karamela.

Lak i jednostavan način za čišćenje zagorelog karamela je da se posuda sa zagorelim karamelom ostavi na lagano toploj ringli, a da se u kalup za karamel dolije oko 60-70 ml mineralne vode i da se stave 2- kapi preparata za pranje posuđa.

Ostavlja se da posuda odstoji na ringli, ali se ringla ne uključuje i tada se zagoreli karamel bukvalno sam odlepi sa dna. Tada ga veoma lako i bez opasnosti od oštećenja posude možete otkloniti.

Veoma lako, efikasno, brzo i bez muke, ovaj način možete upotrebiti kod bilo koje vrste zagorele hrane na posuđu, koje se može zagrevati.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
Ukupno glasalo: 1
50
41
30
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji