Bonapeti.rs»Saveti»Kako da sami napravite vanilin šećer?

Kako da sami napravite vanilin šećer?

Diana AndrovaDiana Androva
Kuvar
82011
Kako da sami napravite vanilin šećer?

Vanilin šećer je jednostavan recept od kristal šećera obogaćen mahunama vanile. Ne postoji ništa tako jednostavno ili univerzalno kao domaći vanilin šećer. Vanilin šećer za pečenje može se koristiti u raznim desertima - od pite od jabuka, u testu za kolače i torte, do pripreme biskvita, za posipanje ili pak u krem Bruleu.

Vanilin šećer se može koristiti i u slanim receptima, da bi se dodala mala slatkoća kiseloj hrani, kao što je sos za roštilj i Vinegret. Dodajte vanilin šećer u napitke poput kafe ili čaja - mogućnosti su beskrajne.

Vanilin šećer jednostavan je i srdačan način da se zahvalite gostima na večeri ili svadbenom prijemu. Izrada i pakovanje ove kreacije ne može biti lakše ili ugodnije.

Za pripremu su vam potrebni sledeći sastojci:

2 šolje šećera;

1 mahuna vanile

Način pripreme: Stavite šećer u hermetički zatvorenu posudu. Podelite mahune vanile po dužini. Oštrim vrhom noža istružite semenke iz sredine mahune i dodajte ih šećer; dodajte i mahunu vanile.

Zatvorite posudu i protresite dobro dok se ne pomeša. Držite pokriveno najmanje 1 nedelju. Koristite je kao obični kristal šećer, tako što izbacite mahunu, jer je ona izgubila aromu.

Hranjive informacije za vanilin šećer:

1 kašičica sadrži: 16 kalorija, 0 masti (0 zasićenih masti), 0 holesterola, 0 natrijuma, 4 g ugljenih hidrata (4 g šećera, 0 vlakana), 0 proteina.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
Ukupno glasalo: 1
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji