Bonapeti.rs»Saveti»Koliko vremena se povrće peče u rerni?

Koliko vremena se povrće peče u rerni?

Rayna_xcxRayna_xcx
Inovator
1632
Koliko vremena se povrće peče u rerni?

Povrće pečeno u rerni uvek je veoma ukusno i vrlo aromatično zbog začina koji se utapaju u povrće i stvaraju simfoniju lepih aroma.

Nema razloga da ovakvo povrće ne konzumiramo, jer je uvek zdravo, uvek korisno i uvek dobro kao prilog ili glavno jelo.

Evo nekoliko saveta kako da ga pripremite, kako bi vam povrće uvek bilo ukusno dok ga jedete.

1. Povrće ne treba peći „suvo“

Važno pravilo prilikom pripreme povrća je da se lagano podmaže. Ne biste trebali da ga potopite u masnoću, a zatim da ga stavite u rernu - samo se prvo uverite da li ima dovoljno masnoće da bi ga navlažili tokom pečenja, a ne da se osuši i da kasnije bude neprijatno za konzumaciju.

2. Veličina je važna

Kada kuvate povrće, bilo da ga kuvate, pečete ili pečete na roštilju, dobra je ideja zadržati istu veličinu kada ga sečete, jer se neko povrće kuva brže, drugo sporije. Međutim, kada su gotovo iste veličine, pripremaju se za otprilike isti vremenski period.

3. Kuvajte očima

Ako je za povrće potrebno da se skuva ili je jestivo za 30 minuta, to nije uvek savršeno vreme za njegovo kuvanje. Znajte da vam je potrebna prava boja u tom trenutku - zato kuvamo očima. Posmatrajte povrće i pazite na pojavu zlatne boje na njemu. To je znak da je dovoljno ukusno za jelo.

4. Ne punite previše posudu za pečenje

Dajte povrću prostora. Nikada ne punite veliku posudu sa povrćem. Ako je pleh u kome ćete kuvati mali, preporučujemo da povrće premestite u veći pleh, kako biste uživali u svakom parčetu na temperaturi koja mu je potrebna.

5. Zlatna sredina

Uvek pecite povrće na 200-220 stepeni. To će osigurati da se iznutra dobro ispeče, a da boja sa spoljne strane uvek bude primamljiva, kao karamela.

Dobar apetit!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
Ukupno glasalo: 1
50
41
30
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji