Kako se čuvaju višnje i trešnje?

Kako se čuvaju višnje i trešnje?

Trešnje i trešnje veoma su ukusno i sočno voće. Imaju široku upotrebu u kuhinji - za garniranje pića, za slatko, torte, sladolede, pa i za jelo bez ičega drugog.

Odabir trešanja i višanja nije težak - samo ih morate pažljivo pogledati zbog eventualnih oštećenja, loše boje i tvrdoće. Nakon što odaberete voće, treba da odaberete pravi način njegovog čuvanja.

Biranje plodova

Postoje dve opcije: ili ići u prodavnicu u kupovinu ili ga ubrati direktno sa drvecta. Ako odaberete drugi način, bićete sigurni u poreklo voća.

Jednom kada nabavite plodove, proverite njihovu kožicu. Kvalitet kožice obično ukazuje na svežinu ploda. Potražite trešnje i trešnje koje imaju čvrstu i glatku površinu.

Pregledajte kožice svake ture kako biste bili sigurni da nema oštećenja plodova. Nežno stisnite jednu ili dve. Ne bi trebale biti mekane na dodir. Izbegavajte trešnje i višnje koje su previše mekane. Ovakvo voće obično nije sveže.

Takođe, ako su trešnje malo naborane oko drške, to je pokazatelj da nisu sveže. Imajte na umu i različite vrste voća, jer su neke sorte meke i to ne znači da su stare.

Takođe, na osnovu drške možete da kažete da li je plod nedavno ubran i svež. Drška mora biti jarko zelene boje i da ne bude suva.

Proverite boju. Ono što pokušavate da odredite je ukupna koncentracija crvenog. Tamne trešnje će biti svežije od svetlih trešanja i višanja.

Čuvanje trešanja i višanja

Izbegavajte direktnu sunčevu svetlost. Osim ako ih ne sušite, vaše trešnje i višnje treba da budu na tamnom i hladnom mestu. Voće ni na koji način ne treba postavljati na mesto gde će biti izloženo velikoj količini sunčeve svetlosti.

Čuvajte ih na hladnom mestu. Trešnje i višnje ostaju sveže na niskim temperaturama. Da bi vaše trešnje ostale sveže, potrebno ih je ohladiti. Samo stavite trešnje u plastičnu kutiju koja se može zatvoriti i stavite je u frižider. One će ostati sveže 3-5 dana, pa čak i do nedelju dana.

Ako držite trešnje i višnje na sobnoj temperaturi, tada biste trebali biti spremni da ih pojedete uskoro - do najviše 2 dana.

Podelite ih i odvojite. Voće upija arome ostalih jela. Ako su u frižideru, proverite da li su u dobro zatvorenoj ambalaži. Ovo će otežati da voće bude prožeto elementima mirisa iz vašeg frižidera.

Zamrzavanje trešanja i višanja

Zamrzavanjem trešanja i višanja osiguraćete da očuvaju svoju svežinu i ukus. Morate odabrati da li želite da ih očistite od koštica ili ne. Ne morate ih čistiti, ali neki to vole da učine.

Ako odlučite da ih zamrznete, uzmite list papira za pečenje i stavite očišćene plodove u jedan sloj i stavite ih u zamrzivač. Sačekajte sat vremena, izvadite ih i stavite u nekoliko kesa. Morate biti sigurni da su plodovi potpuno čvrsti pre nego što to uradite.

Kad ih stavljate u kese, pazite da izbacite što više vazduha iz njih. Smrznute trešnje i višnje mogu se čuvati do godinu dana.

Sušenje trešanja i višanja

Zagrejte rernu. Morate da podesite temperaturu rerne na 74 ° C.

Očistite i operite svoje voće. Nakon što ste očistili višnje i trešnje, osušite ih papirnim ubrusom.

Poređajte voće - stavite ga na papir za pečenje. Ne zaboravite da ostavite mali razmak između plodova. Trebaju biti udaljeni oko 1 cm.

Smanjite temperaturu rerne na 57 ° C. Sada možete da stavite pleh u rernu. Pustite da se voće suši šest sati. Izgledaće kao suvo grožđe kada bude gotovo. Kad se ohladi, voće stavite u posude i stavite u zamrzivač.

Takođe možete sušiti trešnje i višnje na suncu. Samo ih operite i osušite, a zatim ih stavite u plehove. Ostavite na mestu gde ima puno sunca dva do pet dana. Možete da voće stavite u rernu tridesetak minuta nakon sušenja, da biste se rešili bilo kakvih bakterija.

Rezime

Trešnje i višnje treba da budu ohlađene i najbolje je oprati ih neposredno pre jela.

Trešnje i višnje mogu da budu u frižideru do nedelju dana.

Trešnje i višnje takođe se mogu zamrznuti ili osušiti. Na ovaj način se čuvaju do jedne godine.

Pogledaj više

Rejting

3
Ukupno glasalo: 1
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji