Bonapeti.rs»Saveti»Na koliko stepeni se peče pica?

Na koliko stepeni se peče pica?

Rossi StoyanoffRossi Stoyanoff
Glavni urednik
1215
Na koliko stepeni se peče pica?

Pica je omiljena hrana za decu, velike i male. Postoji na stotine različitih recepata za pice, ali nekoliko stvari se odnosi na sve njih - upotreba dobrih namirnica, kvalitetnog testa i pravilnog pečenja. Pečenje pice je kraj procesa izrade, zbog čega je izuzetno važno da se ona pravilno peče. Na koliko stepeni se peče vaša omiljena pica?

Veoma važan uslov za dobro pečenu picu je prethodno zagrevanje rerne. Pica se ne peče u hladnoj rerni, jer neće postati hrskava i ukusna. Zagrejati rernu na 220-250 stepeni 10-15 minuta, a zatim ubacitzi picu unutra. Pecite oko 12 minuta, u sredini rerne.

Tako ćete dobiti aromatičnu picu sa hrskavom korom. Imajte na umu da se to odnosi na pice sa tankom korom (kao što su prave italijanske pice), a ne na debele kore koje se peku više vremena. Da biste dobili zaista ukusnu picu, razvaljajte svoje testo u tanku koru preko koje ćete naneti željene proizvode.

Druga opcija je pečenje pice u dva koraka. Prvo namažite koru paradajz sosom (ako ga koristite) i stavite u dobro zagrejanu rernu na 9-10 minuta. Izvadite koru, dodajte preostale namirnice i vratite u rernu da završite pečenje.

Pogledajte neke domaće ideje za picu: Domaća pica sa četiri sira, Klasična pica Napolitana, Laka pica Margarita.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
Ukupno glasalo: 1
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji