bonapeti.rs»Saveti»Koliko vremena se kuva braon pirinač?

Koliko vremena se kuva braon pirinač?

Rossi StoyanoffRossi Stoyanoff
Glavni urednik
118
Koliko vremena se kuva braon pirinač?

Braon pirinač je vrsta pirinča, koja je izuzetno zdrava, ali se često zanemaruje. Veoma je bogat vlaknima i ima dosta selena, štiti vas od problema sa srcem, artritisa, problema sa štitnom žlezdom i stresa. Smanjuje nivo lošeg holesterola i stimuliše proizvodnju serotonina. Ovo je samo deo korisnih stvari za naše zdravlje koje omogućava braon pirinač. Ipak, kako se priprema i koliko vremena se kuva?

Braon pirinač je veoma dobra alternativa belom pirinču, ali se priprema malo složenije. Prvo, što obavezno treba da uradite pre nego što započnete sa termičkom obradom, je da operete braon pirinač i to vema dobro - najmanje 3 puta u hladnoj vodi. Obavezno promešajte rukom, kako bi bili sigurni da ste pirinač dobro oprali.

Nakon toga, ga potopite u vodu na najmanje 30 minuta. U suprotnom slučaju, pirinač neće biti ukusan i bićete razočarani. Nakon što je odstojao, pirinač ocedite, sipajte šistu vodu i stavite ga da se kuva. Proporcija pirinač-voda je 1:2. Pirinač kuvajte na umerenoj vatri oko 40 minuta. Kada isključite vatru, ostavite pirnač poklopljen još 10-15 minuta.

Pogledajte i neke ideje za pripremu braon pirinča: Školjke sa braon pirinčem i bosiljkom, Braon pirinač sa kuminom i Braon pirinač sa šargarepom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
Ukupno glasalo: 1
50
41
30
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji