Brokoli spada među najkorisnije povrće. Pored toga đto je veoma ukusan, brokoli je veoma dijetalan i to ga čini nezamenjivom namirnicom zdrave dijete. Brokoli se lako čisti i potrebna im je veoma kratka termička obrada, koju mogu da izvrše i potpuni početnici u kuhinji.
Brokoli treba da se kuva veoma kratko, kako bi sačuvao prijatnu zelenu boju. Preporučuje se da očišćene i iskidane cvetove brokolija ne kuvate duže od 3-4 minuta, a da se nakon toga odmah stave u posudu sa vodom i ledom, kako bi se proces kuvanja zaustavio.
Možete brzo i lako da skuvate brokoli na pari ili da pripremite brokoli u mikrotalasnoj pećnici. Za kuvanje brokolija na pari potrebna vam je odgovarajuća posuda za kuvanje ili rešetka, na koju možete da poređate brokoli. Proces traje oko 4-5 minuta, a nakon toga lako možete da pripremite Sicilijansku salatu sa brokolijem ili pohovan brokoli.
Kako bi pripremili brokoli u mikrotalasnoj pećnici potrebna vam je posuda sa poklopcem. Naređajte iskidano povrće, dodajte sasvim malo vode i po želji maslac, poklopite i pustite mikrotalasnu na 3-5 minuta na maksimalnu snagu (900W).
Komentari