bonapeti.rs»Saveti»Kako se zamrzava spanać?

Kako se zamrzava spanać?

Kako se zamrzava spanać?

Prednosti spanaća su dobro poznate - bogat je mnogim vitaminima, fosforom, gvožđem, kalijumom, karotinom i mnogim drugim mineralima i vitaminima. Ima odličnu hranljivu vrednost zbog činjenice da, čak i pri termičkoj obradi, vitamini A i C u njemu nisu oštećeni ili uništeni.

Najbolje je da se spanać jede svež, ali možete ga i termički obrađivati. Jedan od najboljih načina čuvanja spanaća je zamrzavanjem u zamrzivaču. Ali kako pravilno zamrznuti spanać?

Za dugotrajno smrzavanje izaberite spanać koji je tamno zelene boje i nema znakova kvarenja. Spanać dobro operite u hladnoj vodi, odsecite stabljike i uklonite oštećene listove. Listove spanaća možete ostaviti cele ili ih iseći. Zatim blanširajte spanać. To se obavlja potapanjem u vrelu vodu oko 2 minuta, ali ako su listovi mekši, to može biti i samo 90 sekundi.

Zatim ohladite spanać i osušite ga. Stavite blanširani spanać u kesice i stavite u zamrzivač. Tamo može da stoji i do 8 meseci. Kada izvadite smrznuti spanać iz zamrzivača, ne biste ga trebali odmrzavati jer će se pretvoriti u sluzavu smešu. Spanać možete zamrznuti i bez blanširanja, već pržen. Pržite ga 2-3 minuta, stavite u hermetičke posude, ohladite i zamrznite.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
Ukupno glasalo: 1
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji