Kako da blanširamo brokoli?

Kako da blanširamo brokoli?

Ako želite da pripremite brokoli, obavezno ga morate unapred blanširati. Izaberite lepe zelene brokolije dobrog kvaliteta i krhke stabljike. Ako su cvetovi brokolija precvetali, ukus povrća neće biti prijatan, a gube se i njihova korisna svojstva. Blanširanje brokolija je veoma jednostavno. Prvo, isecite glavicu brokolija na male ruže - cvetiće.

Zatim ugrejte vodu i kad prokuva, u nju ubacite brokoli. Nakon 1-2 minuta, izvadite brokoli iz vode i ohladite ih pod tekućom vodom. Imajte na umu da je brokoli među povrćem koje ne bi trebalo da se prekuva. Nakon četvrtog minuta kuvanja, započinje otpuštanje sumpornih jedinjenja i ona pogoršavaju ukus povrća. Uvek pripremite brokoli blanširanjem, ne kuvajući ga, jer to zadržava vitamine u njemu i čuva se njegova zelena boja.

Blanširanje je veoma pogodna metoda za pripremu mnogih vrsta povrća, uključujući brokoli. Voda se zagreje do ključanja, a zatim se povrće nekoliko minuta blanšira. Uklanjaju se i hlade hladnom tekućom vodom. Ispiranje vodom vrši se da bi se prekinuli procesi kuvanja. Blanširanje nije proces kojim se kuva povrće.

Pogledajte i nekoliko ukusnih ideja za brokoli: Zapečeni brokoli sa sirom, Brokoli sa topljenim sirom i Supa za mršavljenje od brokolija i tofua.

Pogledaj više

Rejting

5
Ukupno glasalo: 1
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji