Kako se pravi zaprška za sočivo?

Kako se pravi zaprška za sočivo?

Na dugo i na široko možemo raspravljati o posledicama za zdravlje od zaprške i da prevodimo na desetine argumenata u korist zdrave ishrane, čak vam možemo ponuditi i neki drugi recept za zdravo sočivo bez zaprške, ali nećemo.

Nećemo to učiniti jer je zaprška sastavni deo bugarske kuhinje, srpske kuhinje, makedosnke kuhinje i svih kuhinja sa naših prostora, a aromatična kuvana jela sa zaprškom su mnogo puta ukusnija od onih koja nemaju zapršku.

I pošto ne možemo da zamislimo čorbu od sočiva sa dimljenim rebrima, reći ćemo vam kako da pripremite izuzetno ukusnu i aromatičnu zapršku za sočivo.

Da biste to učinili, kuvajte sočivo sa povrćem dok ne bude spremno, a zatim pristupite ka zapršci. Klasična zaprška za pasulj i sočivo pravi se sa uljem, brašnom i alevom paprikom.

U šerpici zagrejte ulje, dodajte brašno i pržite sve dok ne dobije zlatnu boju uz neprestano mešanje. Zatim dodajte alevu papriku,koju takođe pržite, ali ne treba prepržiti. Razblažite sa malo bujona od jela, a zatim zapršku sipajte u jelo i kuvajte još nekoliko minuta.

Da bi zaprška bila još ukusnija, prvo možete ispržiti crveni luk dok ne omekša, a zatim ponovite opisane korake. A sada je vreme da zasučete rukave i izaberete jedan od naših recepata za sočivo kako biste prijatno iznenadili svoju drugu polovinu.

Pogledaj više

Rejting

5
Ukupno glasalo: 1
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji