Bonapeti.rs»Saveti»Kako se pravi glazura od čokolade?

Kako se pravi glazura od čokolade?

Rossi StoyanoffRossi Stoyanoff
Glavni urednik
1215
Kako se pravi glazura od čokolade?

Priprema glazure od čokolade nije težak zadatak, a njome možete da prelivate mafine, torte i kolače. Čokoladna glazura se može pripremiti na mnogo načina, ali je uobičajeno da se koriste čokolada, sveže mleko, pavlaka i maslac.

Za čokoladnu glazuru su vam potrebni: 50 g dobre crne čokolade i 40 ml svežeg mleka. Istopite čokoladu na pari, tako što ćete izlomiti čokoladu na komade i staviti je u metalnu posudu, koja se stavlja u veću posudu sa vodom. Stavite na vatru i mešajte dok se čokolada ne istopi, pa pažljivo dodajte mleko. Mleko treba da bude zagrejano, kako se ne bi zgrudvala glazura.

Za drugu varijantu glazure, su vam potrebe sledeće namirnice: 3 kašike maslaca, 6 kašika pavlake i 100 g kvalitetne čokolade. Izlomite čokoladu i stavite je u posudu. U drugoj posudi istopite maslac i dodajte pavlaku. Smesu sa pavlakom sipajte u čokoladu i promešajte dok se ne dobije homogena smesa.

Ako već imate gotovu čokoladnu glazuru, ne dvoumite se da dekorišete vašu:

- čokoladnu tortu;

- eklere;

- čokoladne keksiće;

- ili domaće krofnice.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
Ukupno glasalo: 1
50
40
31
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji