bonapeti.rs»Saveti»Šta je kolenica?

Šta je kolenica?

MarianeMariane
Džedaj
1158831
Šta je kolenica?

Mnoge porodice veoma često koriste svinjsko meso i ono je počasni gost na mnogim trpezama. Jela sa svinjksim mesom se obično češće pripremaju tokom hladnijih, zimskih meseci, dok se tokom leta obično izbegavaju.

I uprkos tome što se najčešće od svinjskog mesa pripremaju svinjske šnicle u rerni ili svinjski odresci sa sosom od pečuraka, činjenica je da se od svinja može koristiti i drugo meso.

Često se dešava da svinjske kolenice nisu dovoljno cenjene kod kuvara i njihov kvalitet se ocenjuje kao treća klasa mesa. U suštini, kolenice su deo noge svinje od kolena na dole, zajedno sa mesom koje im pripada.

U kolenicama ima velike količine prirodnog želatina. Zbog toga one daju čudesnu punoću klasičnih pihtija, u koje se pored kolenica stavljaju i noge i uši.

Kada se kolenica duže vreme kuva ili dinsta, može da se pretvori i pravi kulinarski delikates. Dokaz za to su i recepti za pečenu svinjsku kolenicu sa začinima u rerni, kolenica na manastirksi način i posebno teleća kolenica u zemljanoj posudi.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
Ukupno glasalo: 1
50
41
30
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji