Bonapeti.rs»Saveti»Kako se pravi čaj i odvarak od lovorovog lista?

Kako se pravi čaj i odvarak od lovorovog lista?

MarianeMariane
Džedaj
1460870
Kako se pravi čaj i odvarak od lovorovog lista?

Većina lovorov list povezuje sa neodoljivim mirisom kuvane teletine. U stvarnosti, lovorov list, osim što je dobro poznati začin za jela, kao što su kuvana teletina i posna čorba od sočiva, ima i čitav niz lekovitih osobina.

Lovorov list ima karakteristični i specifični miris, pa je zbog toga u većini slučajeva i jedan list dovoljan da začini čitavu šerpu jela.

Manjina pak zna, da je čaj od lovorovog lista izuzetno efikasan kod dijabetesa, bronhitisa, gripoznog stanja i nazeba. A odvarak od lovorovog lista je pravi eliksir kod problema sa varenjem, gljivicama, reumatskim bolovima, depresivnim stanjima, hroničnim umorom i dr.

Kako da pripremite odvarak ili čaj od lovorovog lista. Trebaju vam mat, isušeni listovi lovora. Samo dva osušena lista su dovoljna za pripremu čaja od lovorovog lista.

Listove prelijte sa 400 ml vode, kuvajte ih 5 minuta i zatim ih poklopljene držite oko sat vremena. Čaj se pije četiri puta dnevno po pola šolje, pre jela.

Za pripremu odvarka od lovorovog lista biće vam potrebno 5 listova i 300 ml vode. Listove kuvajte 5 minuta, a nakon toga ih ostavite u poklopljenoj posudi 3 sata. Od dobivene tečnosti pijte male gutljaje nekoliko puta dnevno. Odvarak od lovorovog lista se koristi samo 3 dana, pa se nakon toga pravi pauza od mesec dana.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
Ukupno glasalo: 1
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji