Bonapeti.rs»Saveti»Kako da pravilno čuvamo patlidžan?

Kako da pravilno čuvamo patlidžan?

MarianeMariane
Džedaj
1460977
Kako da pravilno čuvamo patlidžan?

Smatra se da su patlidžan u Evropu doneli Arapi. Ovo neobično povrće brzo pronalazi svoje mesto na našim trpezama, posebno u Mediteranskim kuhinjama i zemljama.

Patlidžan je omiljen kod mnogih, ne samo zbog svog specifičnog ukusa, već i zbog sadržaja kalorija, koji ga čini nezamenjljivim delom mnogih dijeta, samom tim i Mediteranske dijete.

Kod kupovine vam savetujemo da birate samo gladak patlidžan sa zategnutom korom i sa svežim drškama i da budu čvrsti na dodir. Ovi patlidžani mogu da se čuvaju u frižideru 4-5 dana u pregradi za povrće.

Ako ipak imate dosta patlidžana i ne nameravate da ih sve pripremite, preporučujemo vam da ih zamrznete. Patlidžane možete da zamrznete sirove, nasečene na komade, blanširane ili ispržene.

Najbolje je zamrzavanje blanširanog patlidžana u vreloj vodi na nekoliko minuta i da ih nakon toga zamrznete šok terapijom. Na isti način se zamrzavaju i prženi patlidžani.

Kada je patlidžan nasečen i direktno zamrznut, treba da ga odledite u hladnoj slanoj vodi, kako bi se iz njega oslobodio gorki sok. Interesantni recepti sa patlidžanom, među kojima je i naš omiljeni Islim kebap, nalaze se na našoj stranici.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
Ukupno glasalo: 1
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji