Bonapeti.rs»Saveti»Kako da razmrznemo lisnato testo?

Kako da razmrznemo lisnato testo?

MarianeMariane
Džedaj
1460977
Kako da razmrznemo lisnato testo?

U današnje vreme domaćice imaju čitav niz pogodnosti - prodavnice koje rade non-stop, 24 sata dnevno, gotova ili polugotova hrana i namirnice, zamrznuto povrće, pa čak i zamrznuto testo. Upravo zbog toga one nemaju nikakve osnove da svojoj porodici posluže ukusne pite od lisnatog testa za doručak.

Lisnato testo, koje se kod nas može kupiti u prodavnicama obično se nudi u dva pakovanja - malom i velikom. Malo pakovanje je težine od 400 do 500 g, u zavisnosti od proizvođača, a veliko pakovanje je od 800 do 1000 g.

Lisnato testo se nudi kao duboko smrznuto testo. Pre nego što krenete sa njegovom pripremom, treba da ga ostavite da se odmrzne (opusti). To možete uraditi na dva načina.

Testo možete da izvadite iz zamrzivača i da ga ostavite na sobnoj temperaturi oko sat vremena i tada će ono biti spremno da se pretvori i rolat sa kajsijama od lisnatog testa, naprimer.

Najbolji način da ga razmrznete je da ostavite lisnato testo preko noći u frižideru i tada će ono biti spremno da ujutru od njega napravite mini lisnate pite.

Nemojte da probate da ubrzavate proces odmrzavanja i opuštanja testa, tako što ćete ga potopiti u vruću vodu ili da ga stavite u mikrotalasnu pećnicu, jer ćete u oba slučaja ostati bez rezultata i samo ćete upropastiti lisnato testo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
Ukupno glasalo: 1
50
41
30
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji