Bonapeti.rs»Saveti»Kako da ispečemo paprike?

Kako da ispečemo paprike?

MarianeMariane
Džedaj
1460870
Kako da ispečemo paprike?

Svake godine mnoge domaćice prave zimnicu sa paprikama po staroj tradiciji. Uprkos tome što se sveže voće i povrće danas može naći u prodaji tokom cele godine, domaćice vole da konzervišu sezonsko voće i to sa pravom. Ništa se ne može porediti sa ukusom i mirisom krupne, mesnate paprike, obrane i ispečene pred kraj leta.

Parike su među najboljim povrćem naše zemlje, najviše se vole i sa njima se pripremaju najrazličitije vrste ajvara. Osim toga, pečene i oljuštene paprike se odlično čuvaju u zamrzivaču, gde bar u trajanju od 6 meseci čuvaju svoje kvalitete ukusa.

Postoje najrazličitiji načini za pečenje paprika koji se praktikuju kod nas. Još uvek se u mnogim mestima peku u tradicionalnoj aparatu za pečenje paprika, što je dosta pipav i težak posao. Neke domaćice vole da peku paprike direktno na električnom roštilju, na kojem se po pravilu peku ćuftice i ćevapčići.

Možete brzo peći paprike i u rerni. Paprike se peku u rerni na dva načina. Možete staviti paprike u pleh i peći samo na gornjem grejaču ili na infracrvenom grilu, ako imate takav. Druga varijanta je da poređate na roštilj i da pečete, ispod možete staviti pleh u kojem će se skupljati tečnost koja curi iz paprika.

Neke domaćice imaju hrabrost da peku paprike direktno na keramičkim površinama svojih šporeta, i tvrde da je ćišćenje nakon toga veoma prosto. Mi vam savetujemo da to ne radite kako ne biste uporopastili šorete i ringle.

Alternativni načini za pečenje paprika su pečene paprike na šporetu na gas, kao i na limenoj tabli na gas, ali to je potrebno da se radi van, a nisu svi u mogućnosti.

Sa pečenim paprikama možete pripremiti pečene paprike sa paradajz sosom, namaz od pečenih paprika ili neverovane pohovane pečene paprike, recepte možete naći na našem sajtu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
Ukupno glasalo: 1
50
41
30
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji