bonapeti.rs»Saveti»Kako se peče kolač u silikonskom kalupu?

Kako se peče kolač u silikonskom kalupu?

Kako se peče kolač u silikonskom kalupu?

Poslednjih godina su se na tržištu pojavili silikonski kalupi za pečenje torti, mafina, kolača i najraznovrsnijih slatkiša. Prednosti silikonskog kalupa za pečenje ima mnogo. Na prvom mestu nije potrebno da ga mažete masnoćom i brašnom, zato što se kolač neće zalepiti za njih. Jedino na šta treba da obratite pažnju je do koliko stepeni treba da ih pečete - neki kalupi mogu da izdrže do 230 stepeni, a neki samo do 180.

U silikonskim kalupima se peče kao i u običnom kalupu, zato ništa ne treba da vas plaši. Uvek sačekajte da se kolač u silikonskom kalupu dobro ohladi pre nego što ga izvadite iz kalupa, u protivnom neće biti mnogo prijatno.

Kada napravite smesu za keks, prosto je sipajte u silikonski kalup i stavite da se peče. Lepo je da prilikom sipanja kalup bude blizu rerne, zato što se savija mnogo i možete prosuti ako treba da premestite dalje. Pecite u ugrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne bude gotovo.

Najlakši način da izvadite kolač iz silikonskog kalupa je da ga okrente na poslužavnik. Velika prednost silikonskih kalupa je što se keks neće izmrviti, nego će biti lep i ceo. Kada kupujete silikonski kalup, uzmite malo skuplje, zato što su kvalitetniji.

Pogledajte nekoliko odličnih recepata za kolač: Čokoladni kolač sa pomorandžama, Mekani kolač sa slatkom i kiselim mlekom i Kolač bez miksera.

Rejting

4
Ukupno glasalo: 1
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji