Bonapeti.rs»Saveti»Kako se ljušti kivi?

Kako se ljušti kivi?

EliEli
Pomoćnik kuvara
209
Kako se ljušti kivi?

Kivi je jedna od najslađih voćki. On ima veliku količinu vitamina, koje ne treba da izbegavamo i činjenica da je sadržaj vitamina C veći nego u limunu. Idealan je za svaku dijetu, zato što sadrži minimalnu količinu ugljenih hidrata i kalorija, ali na račun toga NE sadrži masti. Najveći deo sastava kivija je voda.

Kada odlučimo da jedemo kivi postoji mnogo varijanti za ljuštenje. Međutim, pred nama stoje dva pitanja - koji je najlakši način da se kivi oljušti i na koji način nećemo oštetiti proizvod.

Jedna od varijanti za ljuštenje kivija je običnim nožem ili nožem za voće. Procedura je jasna - sečemo koru i jedemo voće...ili bar ono što nam je ostalo od njega, zato što ljušteći nižem rizikujemo da odsečemo i mesnati deo.

Druga varijanta je sa dobro poznatom ljuštilicom, ali tu postoji velika šansa da se kivi izgnječi i da se izgube cenjeni sastojci koje on sadrži.

Treća varijanta je jedna od boljih. Za nju će nam biti potrebna kašika, daska za sečenje i nož. Sečemo kivi u dva kraja, donji i gornji. Pažljivo prolazimo kašikom između mesnatog dela i kore. Pokretima, koji liče na sečenje pravimo ovaj postupak dok se kivi ne odovji od kore. Da bismo ga izbacili, koristimo kašiku.

VAŽNO - razmak između kore i mesnatog dela treba da bude mala, da bismo sačuvali veći deo kivija koji je dobar za konzumiranje.

Poslednja varijanta zvuči malo čudno, ali je veoma odgovarajuća, posebno ako želimo voćnu salatu koja će sadržati kivi. Biće nam potrebna daska za sečenje, nož i jedna žica miksera. Isečemo kivi na dva dela. Stavljamo žicu u isečenu polovinu voća i pravimo jedan pokret sa njim. Odvajamo kivi od kore. Isto radimo i sa drugom polovinom. Rezultat je tanka kora i osam predivnih komada voća.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
Ukupno glasalo: 1
50
41
30
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji