Bonapeti.rs»Saveti»Zašto mi zagori mleko?

Zašto mi zagori mleko?

LinaNLinaN
Početnik
41
Zašto mi zagori mleko?

Sveže mleko svi volimo i dosta često ga koristimo prilikom kuvanja ili prirpeme kolača. U poslednje vreme je dosta lako, zato što u principu nije potrebno da kuvamo sveže mleko. Međutim, ponekad treba da skuvamo mleko i često se sreće problem da mleko zagori. Evo kako da vam ne zagori sveže mleko.

Dobro je da kuvate u šerpi sa duplim ili debelim dnom, zato što je to jedan od glavnih razloga da mleko zagori. Najmanja verovatnoća je da zagori ako se kuva u bakarnoj šerpi.

Drugi trik je da operete šerpu hladnom vodom pre nego što dodate mleko, a i sa stavite sasvim malo vode unutra. Nakon toga stavite šerpu na ugrejanu ringlu.

Uprkos ovim savetima svakom se dešava da mu ponekad zagori mleko, zato ako se to već desilo, možete uraditi sledeće da biste popravili ukus.

Prebacite ga u drugu posudu, da biste uklonili miris zagorelog, dodajte u njega malo soli. Nakon toga dodajte posudu sa mlekom u veću posudu, punu hladne vode. Kada malo odstoji, miris zagorelog će nestati.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
Ukupno glasalo: 1
50
41
30
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji