Bonapeti.rs»Saveti»Kako filetirati skušu?

Kako filetirati skušu?

Kako filetirati skušu?

Skuša je jedna od riba koje se najviše konzumiraju. Veoma je ukusna i krije bezbroj korisnih svojstava, kao što je regulisanje nivoa šećera u krvi, učestvuje u metabolizmu masti, DNK sinteze i dr.

Pored toga, obiluje mineralnim materijama - kalijumom, fosforom, fluorom, sumporom, cinkom, hlorom, natrijumom.

Meso skuše je tvrdo i suvo. Filetiranje skuše ne predstavlja težak zadatak. Dešava se po kičmi same ribe, tako što ga blago pritiskamo odozgo i nožem sečemo po dužini kičme, da bi postojala minimalna količina ostatka.

Ribu okrećemo tako da koža bude okrenuta ka gore i veoma pažljivo pravimo isti pokret po kičmi, trudeći se da pravimo spori pokret samo u jednom smeru. Kada filetiramo ili čistimo ribu, ne treba da pravimo nagle pokrete, zato što je meso veoma krhko.

Ako imate pincetu, možete izvaditi kosti, ukoliko su neke ostale.

I jedan drugi savet, kada pržite ribu - da se sama kožica ne bi savila, bilo bi dobro da napravite male razreze po koži, otprilike jedan centimetar.

Tako je sigurnije da će filet ostati ceo, s boljim izgledom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
Ukupno glasalo: 2
51
40
31
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji