Bonapeti.rs»Saveti»Kako se kuva zečetina?

Kako se kuva zečetina?

Anika VoitAnika Voit
Šef kuhinje
111960
Kako se kuva zečetina?

Zečetina, u današnje vreme, sve češće zauzima mesto na našoj trpezi. Ovo meso je izuzetno dijetalno i sigurno je u grupi najboljih belih mesa, koja sadrže minimalne količine holesterola i kalorija.

Takođe, zečetina ima visok nivo kalcijuma i fosfora, minerala, koji su izuzetno važni za kosti. Nije podatak koji treba zanemariti i to da je meso zeca rekorder u sadržaju proteina. Ovo meso odgovara za sve uzraste.

Ako po prvi put kuvate ovakvo meso, verovatno se čudite kakve su specifičnosti u pripremi zečijeg mesa i koliko vremena se kuva zečetina?

Razume se, odgovor na ova pitanja zavisi od nekoliko osnovnih faktora.

Na prvom mestu, važno je koliko je zec bio star, da li je ceo ili podeljen na komade, kao i drugi faktori u procesu kuvanja.

Zečije meso se kuva na tihoj vatri u poklopljenoj posudi. Ako je zec ceo, biće vam potrebno više vremena, ali ako ste ga podelili na komade, zec će veoma brzo biti gotov.

Naravno, ako je meso staro, ono će biti tvrđe, tako da će proteći bar 2 i po sata kako bi se skuvalo.

Mišićno tkivo mladih životinja je mekše i nežnije i za njega će vam biti potrebno pola sata.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
Ukupno glasalo: 1
50
41
30
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji