Bonapeti.rs»Saveti»Kako se sprema osušena kopriva?

Kako se sprema osušena kopriva?

Rossi StoyanoffRossi Stoyanoff
Glavni urednik
1215
Kako se sprema osušena kopriva?

Kopriva je jedno od čuda kojima nas je priroda podarila. Ona je izuzetno korisna za zdravlje, bogata je mnogim vitaminima i mineralima. Od nje se i pripremaju ukusna jela.

Osim u svežem stanju, dobra za kuvanje je i sušena kopriva, ali postoje neke razlike u načinu pripreme ove dve vrste. Ako je kopriva osušena, ona treba lagano da se prelije vrelom vodom i da se nakon toga naseče. Od sušene koprive možete pripremiti pire, kaše, janije, supe, čorbe.

Nakon obaveznog potapanja u vrelu vodu, pristupite pripremi koprive. Jedan od najlakših načina je da koprivu upržite, a da nakon toga dodate beli luk, alevu papriku i malo nakon toga izmrvljeni sir i jaja. Mešajte dok jaja ne budu gotova i poslužite. Drugi način je da koprivu, koja je potopljena u vrelu vodu dodate u posudu u kojoj ste odvojeno dinstali pečurke i luk, da sve promešate i izdinstate nekoliko minuta zajedno.

Rasporedite smesu u glinene posudice, odozgo stavite sir, izlomite po jedno ili 2 jaja i zapecite u rerni. Uopšte, ukus koprive veoma dobro se slaže sa ukusom jaja i sira. Možete da koprivu kombinujete i sa drugim povrćem, da je pečete ili pripremate janiju od nje. Samo, ne zaboravite da je prelijete vrelom vodom, pre početka kuvanja.

Pogledajte i neke ukusne recepte sa koprivom: Pirinač sa maslinama i koprivom, Kopriva sa jajima, Kopriva sa krompirom i jajima.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
Ukupno glasalo: 1
50
41
30
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji