Bonapeti.rs»Saveti»Kako da lako ogulimo šargarepu?

Kako da lako ogulimo šargarepu?

Rayna_xcxRayna_xcx
Inovator
165
Kako da lako ogulimo šargarepu?

Šargarepa je jedno od povrća koje je prisutno u skoro svakom jelu na našoj trpezi. Dozvoljavaju da se spreme i dodaju u brojna jela, a istovremeno su veoma zdrave i ukusne.

Međutim, pre nego što se skuvaju i posluže našim omiljenim ljudima, one treba da se ogule i očiste.

Često kada su šargarepe tanje i sitne, domaćice prave grešku i gule ih kao i neko drugo povrće i na taj način "oduzimaju" previše gramaže iz šargarepe. Tako da je već umesto dve šargarepe potrebno tri, zato što smo ih previše smanjili pokušavajući da ih očistimo.

Najrasprostanjeniji metod čišćenja šargarepe, podvlačimo čišćenje, jer guljenje nije varijanta u pripremi jela sa šargarepom, jeste da se istruže nožem samo po površini.

Ako je nož blago ispupčen, zadatak će biti daleko lakši. Važno je da se očiste toliko koliko je potrebno da u naborima same šargarepe ne bude ostatka peska. Nema potrebe da se guli ovo povrće, zbog nedostatka kore - potrebno je samo da se lagano istruže.

Druga interesantna metoda za čišćenje šargarepe je struganje površinskog sloja šargarepe pomoću aluminijumske folije. Naravno, ovaj trik je već isproban i čvrsto mogu da saopštim da deluje, u slučaju da se šargarepe mlade i sitnije. Zgnječen komad aluminijumske folije se uzima i pažnjivo se gule šargarepe po površini.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4.5
Ukupno glasalo: 2
51
41
30
20
10
Oceni:

Komentari

Ovaj savet još uvek nije komentarisan. Budite prvi, koji će ostaviti svoj komentar:Anonimni