Bonapeti.rs»Saveti»Kako da medenjaci budu mekši?

Kako da medenjaci budu mekši?

Postoji nekoliko načina kako da medenjaci budu mekani, koje svaka domaćica treba da zna. Evo 3 varijante za različite situacije:

1. Za vreme pečenja bilo bi dobro da ih ne pečemo dok se ne stvrdnu, nego da ih izvadimo dok su još mekani, zato što postaju veoma tvrdi kada se ohlade.

2. Odmah čim ih izvadimo iz rerne, još tople ih stavljamo u najlon kesu, da bi se oznojili i postali mekani.

3. U slučaju da nismo uradili prve dve stvari i da su nam medenjaci tvrdi i ohlađeni, tada ih ponovo stavljamo u najlon kesu i unutra do njih stavljamo jednu krišku hleba i vezujemo kesu. Veoma brzo postaju mekani (otprilike za 1 noć) i što ih više čuvamo zajedno sa hlebom, to postaju mekši. Čim dobijemo željenu mekoću, vadimo hleb (s obzirom da kada postane vlažan može i da se ubuđa) i ostavljamo medenjake u kesi.

Sigurno postoje i druge jednostavne mogućnosti, a za one koji vole blagu hrskavost medenjaka i keksa, mogu prosto na trenutak da ih potope u čaj ili vruć kakao pre konzumacije i tako će biti i hrskavi i mekani! Srećno sa pripremom i pravilnim čuvanjem!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4.3
Ukupno glasalo: 3
52
40
31
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji