Bonapeti.rs»Saveti»Koji začini se stavljaju u pasulj?

Koji začini se stavljaju u pasulj?

MarianeMariane
Džedaj
1260037
Koji začini se stavljaju u pasulj?

Majstori kulinarstva će vam reći da se tajna ukusnog jela krije ne samo u pravilnoj termičkoj obradi, već i u izboru začina, bez kojih će čak i najistančanije jelo biti bez ukusa. Vrhunsko majstorstvo je pravilno usaglašavanje začina, koji na kraju od namirnica izvuku najbolje ukuse.

Čak je i priprema običnog pasulja puna nekih tajni, koje ga mogu pretvoriti u pravi delikates.

Retko ko može da pasulj zamisli bez nane. Ipak, ona treba da se dodaje u jelo, tek kada je ono skinuto sa vatre, jer ako se stavi preko toga, nana će izgubiti svoj ukus. Isto važi i za sušeni čubar, koji se u pasulj stavlja tek na samom kraju pripreme pasulja.

U nekim krajevima na Balkanu, naprimer, u čorbu od pasulja, kao začin, stavljaju selen, ali on jelu daje veoma poseban ukus, koji se možda neće dopasti baš svakome. U severozapadnoj Bugarskoj, u jela od pasulja dodaju cvet mirođije, koji daje izuzetnu aromu.

Prema vašoj želji, pasulj možete da obogatite zaprškom od brašna i aleve paprike. Neki od smelijih eksperimenata su i to da se pasulj poslužuje sa sitno seckanim svežim peršunom, a i ovaj izbor je samo stvar ličnog ukusa.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
Ukupno glasalo: 2
52
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji