bonapeti.rs»Saveti»Kako se i koliko se vremena peče Uskršnji kolač?

Kako se i koliko se vremena peče Uskršnji kolač?

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Glavni urednik
40490159
Kako se i koliko se vremena peče Uskršnji kolač?

Uskršnji kolač je među pecivima, bez kojih Uskrs u nekim krajevima Balkana sigurno ne bi bio isti. Ovaj ukusni i aromatični kolač je najukusniji ako ga sami pripremite, ali je to u isto vreme i zadatak koji iziskuje dosta truda i vremena. Pored mešenja i narastanja, pečenje Uskršnjeg kolača je izuzetno važan deo njegove pripreme.

Najukusniji Uskršnji kolač - kozunak ćete dobiti, ako ga pečete duže vreme na nižoj temperaturi. Visoka temperatura će učiniti da kolač izgori spolja, a iznutra neće biti gotov. Zbog toga je najbolje da se Uskršnji kolač peče na 160 stepeni oko sat vremena. Ventilator u rerni treba da bude isključen.

Imajte na umu da je svaka rerna različita i zbog toga je najbolje da proveravate čačkalicom ili drvenim štapićem. Ono što svakako nikada ne treba da radite je da otvarate vrata rerne u prvih 40 minuta pečenja, jer će se temperatura rerne smanjiti i sam kolač će spasti, a nijedna domaćica ne želi da se to dogodi. Već ispečeni kolač ostavite da se potpuno ohladi, a zatim ga umotajte u krpu ili ga upakujte. Nemojte da ga delite na komade dok je topao, već sačekajte da se ohladi.

Pogledajte i neke ideje za pripremu Uskršnjeg kolača: Ukusan Uskršnji kolač za početnike, Uskršnji kolač iz Šumena i Fini Uskršnji kolač sa maslacem.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
Ukupno glasalo: 1
50
40
31
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji