Kako da jednog zeca isečemo na porcije?

Kako da jednog zeca isečemo na porcije?

Zečetina je izuzetno korisna, bolja od ostaloh vrsta mesa ne samo po svojim kvalitetima ukusa, nego i što se tiče odnosa potpunih/nepotpunih belančevina. Drugim rečima, belančevine u zečetini se usvajau 90 % od strane ljudskog organizma, dok one u ostalim vrstama mesa - jedna 64 procenta.

Osim toga, zečetina je dijetetska - sadrži najmanje holesterina u odnosu na druge hrane životinjskog porekla, zato se preporučuje da je jedu ljudi koji pate od bolesti kao što je visok krvni pritisak, bolesti jetre i žuči, gastritisa, ateroskleroze itd.

Zeca možete kupiti u većim marketima ili specijalnim prodavnicama za meso, a lake recepte sa zečetinom možete naći na našem sajtu. I ako ste odlučili da li da pripremite čorbu od zečetine ili kapamu od zečetine, možemo da krenemo sa sečenjem zeca na porcije.

Dobro je da meso zeca odstoji, ali da ne bude previše odmrznuto. Uz pomoć oštrog noža odvojite od tela dve zadnje noge u osnovi leđa. Nakon toga odvojite prednje noge. Vreme je da uzmete makaze i da isečete rebra napred, nakon toga pažljivo otvorite.

Stavite telo zeca sa otvorenim rebrima na dole na radnu površinu i pritisnite da se rebra odvoje od kičme, nakon toga odvojite dva dela uz pomoć oštrog noža. Gotovo, zec je isečen na porcije i vi možete početi sa pripremom đuveča od zečetine ili zeca na lovački način.

Pogledaj više

Rejting

3
Ukupno glasalo: 1
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji