Bonapeti.rs»Saveti»Kako da mekike ne budu masne?

Kako da mekike ne budu masne?

Hristiliana DimitrovaHristiliana Dimitrova
Šef kuhinje
339154
Kako da mekike ne budu masne?

Mekike su tradicionalni doručak, omiljena i deci i odraslima. Ipak, ponekad su dosta masne.

Kako mekike ne bi bile masne, postoji nekoliko trikova, čiji ćemo deo danas podeliti sa vama.

- Kod mešenja testa za mekike, prašak za pecivo stavite u brašno, a ne u kiselo mleko.

- Kod mešenja testa, možete da dodate i nekoliko kapi rakije u njega. Stavlja se oko jednog poklopca na 1 kilogram brašna. Na taj način mekike neće upiti mnogo ulja i neće biti masne.

- Testo za mekike treba da raste na hladnom. Testo je dobro da umesite uveče i da raste u frižideru. Na taj način će testo spokojno moći da narasta na hladnom mestu u frižideru.

- Naraslo testo pospite sa pola kašičice pračka za pecivo. Nakon toga ga dobro umesite. na ovaj način testo neće upijati mnogo masnoće.

- Drugi trik, da mekike ne bi bile masne, je da se prže u jako zagrejanom ulju;

- Tiganj treba da bude dubok. Na taj način mekike neće upijati mnogo ulja.

Sledeći put, kada pripremate mekike, probajte ove kulinarske trikove i one neće biti masne.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
Ukupno glasalo: 1
50
41
30
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji