Koliko šećera ima u čokoladi?

Koliko šećera ima u čokoladi?

Kažu da ako vidite ljutu ženu, u vašem je interesu da se odmah odmaknete od nje i da je gađate kreditnom karticom i čokoladom. Istina je da ćete teško pronaći osobu, koja ne voli čokoladu.

Sa naučne tačke gledišta, čokolada je ubica broj 1 svake dijete, koja drži do sebe.

Često ljudi, koji žele da izgube kilograme, menjaju običnu čokoladu crnom čokoladom, ali ovo je trenutak da razbijemo neke zablude o tome koliko šećera ima u čokoladi i da li je istina da crna čokolada može da se koristi u dijetama.

Sve vrste čokolade mogu u sebi da sadrže čitav niz za zdravlje korisnih minerala i antioksidanata, kojie će pomoći u snižavanju nivoa holesterola u krvi.

Ali ... čokolada treba da se konzumira sa merom, jer u sebi sadrži velike količine šećera, pa čak i crna.

Šampion po sadržaju šećera među čokoladama je bela čokolada. U njoj ima iznad 55% šećera.

U većini najrasprostranjenijih vrsta čokolade, mlečnoj čokoladi, koja se prodaje u prodavnicama, sadržaj šećera prema propisima ne treba da bude veći od 40%, ali se neki proizvođači ne pridržavaju ovih propisa.

Začuđujuće za mnoge, u crnoj čokoladi takođe ima šećera i pri tome ne u malim količinama. Pored visokog sadržaja kakaa, kojeg mora da bude najmanje 70%, u crnoj čokoladi ima skoro i 35% šećera.

U potpuno crnoj čokoladi, bez šećera, koja sadrži 100% kakaa, nema dodatnog šećera. Ova čokolada je čista kakao masa u koju su dodate samo masnoće, kako bi se formirala. Ukus ove čokolade je gorak.

Pogledaj više

Rejting

5
Ukupno glasalo: 1
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji