Kako se pravi rešetka za paj od testa?

Kako se pravi rešetka za paj od testa?

Ko ne voli da jede paj?! Ali bez sumnje, njegova priprema izgleda duga i teška! Sigurno je svako od vas otkrio svoje trikove i tajne korake prilikom pripreme omiljenog paja, a evo nekih mojih.

Ako nemate dovoljno vremena da prirpemite specijalno testo za paj, ko želi da napravite za sebe i bližnje, može da koristi kupljeno, hladno lisnato testo, koje je spremno za upotrebu. Nema lakše varijante od ove, ali biste se sigurno iznenadili da probate, zato što je ukus neponovljiv.

Druga mala tajna je da proizvodi treba da budu kvalitetni i dobro odabrani. da bi ukus paja bio dobar. A takođe i lepo napravljena rešetka na paju daje i dobar izgled, koji je takođe od značaja, ali ukus je najvažniji.

Rešetka na paju može da se plete od po dužini isečenih ivica lisnatog testa, ja stavljam po dve uporeno na krst i uplićem. Dobijamo klasičan paj - lepo bi bilo da su ivice jednake veličine.

Manje tradicionalno bi bilo da se ekseprimentiše sa raznim figurama i motivima, kranji rezultat bi bio ponovo neka raznolikost opisane rešetke za paj. To se dobija tako što se jedan list lisnatog testa isečen na oblik posude u kojoj je paj i preko se uz pomoć noža se ku određene figure ili sa kalupima za kolače.

Ovde treba da se pazi da budu srazmerni i jednako raspoređeni. To nije malo važno, pošto utičen na pečenje paja. Budite kreativni i eksperimentišite.

Pogledaj više

Rejting

4
Ukupno glasalo: 1
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji