Bonapeti.rs»Saveti»Kakvo brašno je najbolje da koristimo za pogaču?

Kakvo brašno je najbolje da koristimo za pogaču?

Rayna_xcxRayna_xcx
Inovator
1632
Kakvo brašno je najbolje da koristimo za pogaču?

Svaka domaćica zna da su brašno i kvasac najvažniji kod pripreme pogača i domaćeg peciva, koji su složeniji za izradu i traže da budu napravljeni zaista sa kvalitetnim sastojcima.

Zbog toga, recepti koji su složeniji i traže više pažnje, treba da budu pripremljeni od brašna sa većim sadržajem proteina. To su tipovi brašna više klase. Uvek možete potražiti brašno ekstra kvaliteta u prodavnici, kada treba da pripremate pogaču ili pecivo.

Postoji nekoliko vrsti brašna. Ono brašno koje se preporučuje za pripremu pogača je "ekstra" brašno i upravo to brašno nam omogućava da pripremimo pecivo kao da je proizvedeno u fabrici.

Uvek čitajte etikete na brašnu pre nego što poverujete nekom proizvođaču, kako bi bili sigurni da je pšenica, koja je korišćena za brašno sa visokim sadržajem proteina u sebi.

Na tržištu se nude i brašna koja su specijalizovana za slatka ili slana peciva, a u njih su dodati i podizači testa, pa nema potrebe da se koristi kvasac ili prašak za pecivo.

U slučaju da pripremate pogaču, kvasac je obavezan.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
Ukupno glasalo: 1
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji