Svaka domaćica zna da su brašno i kvasac najvažniji kod pripreme pogača i domaćeg peciva, koji su složeniji za izradu i traže da budu napravljeni zaista sa kvalitetnim sastojcima.
Zbog toga, recepti koji su složeniji i traže više pažnje, treba da budu pripremljeni od brašna sa većim sadržajem proteina. To su tipovi brašna više klase. Uvek možete potražiti brašno ekstra kvaliteta u prodavnici, kada treba da pripremate pogaču ili pecivo.
Postoji nekoliko vrsti brašna. Ono brašno koje se preporučuje za pripremu pogača je "ekstra" brašno i upravo to brašno nam omogućava da pripremimo pecivo kao da je proizvedeno u fabrici.
Uvek čitajte etikete na brašnu pre nego što poverujete nekom proizvođaču, kako bi bili sigurni da je pšenica, koja je korišćena za brašno sa visokim sadržajem proteina u sebi.
Na tržištu se nude i brašna koja su specijalizovana za slatka ili slana peciva, a u njih su dodati i podizači testa, pa nema potrebe da se koristi kvasac ili prašak za pecivo.
U slučaju da pripremate pogaču, kvasac je obavezan.