Kako da uklonite gorčinu luka?

Kako da uklonite gorčinu luka?

Crni luk je korisna namirnica, ali se zbog svog specifičnog ukusa ne sviđa svima.

Njegova konyumacija je izuzetno poželjna, posebno sada u sezoni prehlada i gripa. Vredan je izvor mnogih vitamina i minerala.

Šta treba da uradite da biste uklonili gorčinu luka, a da istovremeno zadržite njegove korisne sastojke?

Jedan trik domaćica u borbi protiv gorkog luka je da oljušteno povrće stave u posudu sa ključalom vodom. Ovo će pomoći da se omekša ukus luka.

Ako vam ovaj metod ne odgovara, pokušajte da uklonite gorčinu luka:

Prženjem - Oljušteni i seckani luk se prži na malo ulja, a zatim koristi u raznim salatama i drugim jelima sa lukom.

Potapanjem u so - U jedan litar hladne vode dodajte 1kašiku soli i tu ostavite seckani luk oko 20 minuta.

Mariniranjem - U čašu sirćeta dodajte pola kašike šećera, so i suncokretovo ulje.

Iseckani luk prelijte ovom smesom i držite ga oko pola sata pre konzumiranja.

Rejting

3
Ukupno glasalo: 1
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji