Bonapeti.rs»Saveti»Šerbet - kako se pravi?

Šerbet - kako se pravi?

Hristiliana DimitrovaHristiliana Dimitrova
Šef kuhinje
3391
Šerbet - kako se pravi?

Šerbet je desert za rashlađivanje, koji se može pripremiti od raznog voća.

Najprikladnije voće za pravljenje šerbeta su maline, jagode, pomorandže, kivi, kajsije, breskve i drugo.

Reč šerbet potiče iz turskog jezika.

Priprema šerbeta u kućnim uslovima je vrlo jednostavna.

Šerbet od jagoda

Potrebne namirnice:

jagode - 500 g

želatin - 1 kesica

šećer - 1 šolja

voda - 1 šolja

sok od pola limuna

Način pripreme:

Prvi korak u pravljenju domaćeg šerbeta je pravljenje šećernog sirupa.

Stavite vodu i šećer da ključaju na laganoj vatri da se šećer otopi. Zatim se sve ostavi da se ohladi.

Za to vreme ispasirajte jagode. Pireu od jagoda dodajte sok od pola limuna.

Sok se koristi kako ne bi potamnelo voće.

Želatin treba da rastvorite u 2 kašike vode. Zatim ga dodajte jagodama. Poomešajte dobro.

Dodajte ohlađeni šećerni sirup. Ponovo promešajte i stavite u frižider da se stegne nekoliko sati.

Vaš šerbet je spreman!

Ako uklonite želatin iz recepta za šerbet, dobićete sjajan osvežavajući napitak za leto koje možete poslužiti sa kockicama leda i listovima nane.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
Ukupno glasalo: 1
50
41
30
20
10
Oceni:

Komentari

Ovaj savet još uvek nije komentarisan. Budite prvi, koji će ostaviti svoj komentar:Anonimni