bonapeti.rs»Saveti»Koliko dugo se kuva žito?

Koliko dugo se kuva žito?

Rayna_xcxRayna_xcx
Inovator
1621
Koliko dugo se kuva žito?

Žito je jedna od najstarijih poznatih kultura čovečanstva i veoma je korisno za konzumaciju. Žito ili još pšenica može da bude uključeno u raznovrsne obroke poput doručka, ručka ili večere.

Prilikom pripremanja kuvanog žita važno je da domaćice znaju da da bi bilo dobro spremljeno, bilo bi dobro da bude namočeno još prethodnog dana. Zrnca su tvrda i voda im pomaže da popucaju ili drugačije rečeno da zrnce omekne i da se rastvori.

Ako ste odlučili da kuvate žito u nekom obliku, treba da ga namočite prethodno veče i ujutru da ga operete pod mlazom vode. Nakon toga ga stavite u šerpu sa vodom i sačekajte da voda provri.

Vreme potrebno da se žito skuva da bude gotovo varira između 15 i 20 minuta. Razlika u vremenu kuvanja se dobija odatle što zrno koje se nudi na tržištu od strane različitih proizvođača ima različitu tvrdoću i može da oduzme malo više od neophodnog da se u potpunosti skuva.

Kada smo već dobili u potpunosti skuvano žito, već možemo da pristupimo samom kuvanju ili da dodamo omiljene sastojke i da napravimo ukusan i zdrav doručak uz pomoć malo odvojenog vremena za kuvanje.

Važno je da se zrno kuva, zato što u zavisnosti od njegovog čuvanja, što proizvođač nikada ne može da nam garantuje, ono može da bude zaraženo bakterijama koje se lako ubijaju njegovim kuvanjem.

Eksperimentišite i delite recepte sa timom bonapeti.rs.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
Ukupno glasalo: 1
50
41
30
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji