bonapeti.rs»Saveti»Da li treba ljuštiti pečurke?

Da li treba ljuštiti pečurke?

Da li treba ljuštiti pečurke?

Pripremanje jela od pečuraka nije teško, jer generalno pečurkama nije potrebno mnogo kuvanja. Na primer, biće vam potrebno samo oko 40 minuta da pripremite svoj omiljeni sos za šnicle sa pečurkama, a za aromatične pečurke u maslacu nećete morati da potrošite više od pola sata.

Mnogi kuvari preporučuju da se pečurke oljušte, ali da li treba ljuštiti pečurke i zašto postoji takvo verovanje.

Čišćenje pečuraka treba da bude posebno pažljivo, jer su one nežne i sa lako ranjivom površinom. Stručnjaci preporučuju da se pečurke ne peru, jer imaju sposobnost da upiju vodu, što narušava njihov ukus i produžava vreme kuvanja.

Pečurke je najbolje pažljivo očistiti mekom četkom, suvim sunđerom ili kuhinjskim ubrusom.

Donedavno se smatralo dapečurke treba oljuštiti, jer njihova delikatna koža može negativno uticati na ljude koji pate od hroničnog gastritisa ili kolitisa, ali takva veza nije dokazana.

Umesto toga, stručnjaci preporučuju da ljudi sa takvim bolestima gastrointestinalnog trakta izbegavaju pečurke i drugu hranu bogatu celulozom.

Ljuštiti i stare pečurke nema mnogo smisla, jer se one generalno ne preporučuju za konzumaciju, a stručnjaci su jednoglasni u mišljenju da ih je bolje baciti umesto da tražite kompromis.

Dakle, ukratko, odgovor na pitanje Treba li ljuštiti pečurke je NE.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
Ukupno glasalo: 1
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji