Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Rižoto sa dve vrste pečurakaIzdinstamo sitno iseckane pečurke i beli luk u malo masti. Dodajemo pirinač i promešamo.
Dodajemo vino i nastavljamo da mešamo. Kad skoro ispari počinjemo da sipamo bujon u malim delovima, tako što dodajemo tečnost, samo...
11. sep.
Svinjetina sa dve vrste pečurakaIsecite meso na krupnije komade. Luk oljuštite i isecite na polumesec.
Stavite meso i luk u pleh, začinite i sipajte bujon.
Pokrijte aluminijumskom folijom i stavite u ugrejanu rernu na 170 stepeni 1 sat i 15 minuta....
25. januar
Rižoto sa tri vrste pečurakaZapržimo luk i beli luk u zagrejanoj masnoći.
Dodajemo i prethodno isečene pečurke i zapržimo do željenog stepena.
Stavljamo pirinač i dodajemo malo po malo bujona dok se ne potroši i pirinač je skuvan.
Dodajemo...
08. okt.
Lagani rižoto sa dve vrste pečurakaPrvo sušene vrganje namočite u malo vode. Čim omeknu, ocedite ih i dobro istiskajte od tečnosti.
Iseckajte luk i propržite ga u zagrejanom tiganju. Dodajte oceđene vrganje i mešajte nekoliko minuta, koliko je potrebno...
19. jul
Jagnjeći kebap s lukom i dve vrste pečurakaU malo ulja prodinstajte luk i pečurke. Dodajte meso i paradajz pire.
Promešajte i dodajte začine. Rastvorite brašno u malo vode i sipajte ga u tiganj.
Dodajte još vode (oko 400 ml) i ostavite jelo da se krčka dok se...
05. maj