Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Pretraga sajta

Čvrsta čokoladna glazura za torteČvrsta čokoladna glazura za torte
21. maj
Prirodna čvrsta čokoladna glazura za torte i za mnogo drugih vrsta slatkiša i deserata. Neobično ukusno!...
Braon čokoladna glazura za tortuBraon čokoladna glazura za tortu
03. nov.
Ova količina glazure je dovoljna za tortu prečnika 26-28 cm....
Čokoladna glazura sa čokoladom i pavlakomČokoladna glazura sa čokoladom i pavlakom
30. januar
Čokoladu stavljamo na paru sa vanilom, vodom i esencijom i rastopimo dok ne dobijemo glatku smesu. Ostavimo da se malo ohladi. Počinjemo da dodajemo u pavlaku lagano ili uz pomoć kašike....
Čokoladna glazuraČokoladna glazura
15. dec.
1
Tajna je da čokoladna glazura ostaje glatka nakon nanošenja prekao torti, kolača, kolačića itd. Ostavite čokoladnu glazuru da se blago ohladi i vaša glazura je spremna za korišćenje....
Ukusna Čokoladna glazuraUkusna Čokoladna glazura
23. dec.
Čokoladna glazura je pogodna za torte, mafine, pite, kornete, kremove ili kolače....
Čokoladna glazura ogledalo za kolače i torteČokoladna glazura ogledalo za kolače i torte
28. jul
Čokoladna glazura ogledalo se korsiti na temperaturi 30-32 stepena, torta ili kolač treba da bude dobro ohlađen i lepo poravnat kremom....
Glazura od maslacaGlazura od maslaca
18. jun
Ovu glazuru nanosimo na gotovu tortu, namažemo odozgo i sa strane i poravnamo uz pomoć širokog noža. Po želji u glazuru možemo dodati i boju za kolače....
Glazura za eklereGlazura za eklere
21. april
Mešajte dok se ne dobije glazura za eklere. Ova glazura je pogodna za krofnice....
Karamel glazura od bombonaKaramel glazura od bombona
10. avgust
1
Karamel glazura od bombona se ne sipa odmah na kolač, već se ostavi da se malo ohladi. Potpuno ohlađen kolač se presipa glazurom....
Glazura od kisele pavlakeGlazura od kisele pavlake
13. jun
Glazura od kisele pavlake je gotova. Domaći slatkiši su uvek ukusni, a glazura ih čini i lepim....
Glazura od krem siraGlazura od krem sira
13. jul
Glazura od krem sira je goova. Glazura za tortu je odgovarajuća za ukras kolača, torti i drugih deserata....
Glazura od kikiriki puteraGlazura od kikiriki putera
15. dec.
Dodajte nakon toga šećer, vanilu i po želji malo cimeta, mešajte dok se glazura ne pomeša dobro. Glazura od kikiriki putera je gotova....
Kakao glazura za tortuKakao glazura za tortu
11. april
Dobijenom kakao glazurom mogu da se prelivaju torte, kolači i drugi deserti od testa. Za još veći efekat nakon što se nanese čokoladna smesa, kolač može da se pospe šećernim šarenim mrvicama....
Mermerna glazura za tortuMermerna glazura za tortu
09. feb.
Glazura se brzo steže, zato radimo brzo, nema vremena za korekciju. Ako stavljamo belu boju na primer na tamnosivu pozadinu, prethodno rastvorimo belu boju, natopimo četku za crtanje i prskamo preko glazure....
Staklena glazura za tortuStaklena glazura za tortu
22. januar
Nakon toga, tortu prelijte glazurom koju ste ugrejali na 35 stepeni. Glazura se sipa odjednom, nikako u tankom mlazu....
Ogledalo glazura za torteOgledalo glazura za torte
26. jul
Kad ga skinemo sa vatre, dodajemo konzenzovano mleko, dodajemo čokoladu i želatin. Sve to promešamo žicom. Po želji smesu možemo obojiti različitim poslastičarskim bojama....
Čokoladna torta sa glazuromČokoladna torta sa glazurom
10. april
Da biste pripremili krem, umutite maslac sa šećerom i jajima, mešajte na pari, dodajte i pomešajte sa mrvljenom čokoladom. Za glazuru rastopite u posudi na vatri šećer, vodu i glukozu sa kakaom....
Ukusna pikantna glazura za mesoUkusna pikantna glazura za meso
18. april
Ova glazura će vas iznenaditi sa božanstvenim mirisom i začinima, karakterističnim za ovu kuhinju, sa dodatom pikantnom notom i svežinom citrusa....
Bela glazura sa krem siromBela glazura sa krem sirom
28. nov.
1
Ovu glazuru možete da koristite za pokrivanje kolača, torti i spajanje kolačića....
Brza čokoladna torta sa glazuromBrza čokoladna torta sa glazurom
22. nov.
Razlijte gotovu glazuru po celoj čokoladnoj torti i ukrasite je po želji. Stavite je u frižider na minimum 12 sati. Spremite i vi ovu brzu čokoladnu tortu sa glazurom....
Ružičasta glazura za mafine i kolačeRužičasta glazura za mafine i kolače
23. maj
Po želji dodajte nekoliko kapi esencije za prijatniju aromu u vašu ružičastu slatku glazuru za mafine....
Rojal ajsing (šećerna glazura) za dekoracijuRojal ajsing (šećerna glazura) za dekoraciju
11. jun
Kada se bordura završi, stavlja se malo ređe glazure, i čačkalicom se pređe da se napravi mramorna glazura ili neki drugi oblik. Gušćom glazurom se pišu slova, crtaju se ornamenti....
Glazura od maline za kolače i torteGlazura od maline za kolače i torte
11. april
Meša se ponovo i glazura od maline za kolače i torte se pasira u glatku smesu....
ČokoladaČokolada
21. avgust
Rok trajanja i čuvanje čokolade Po pravilu, rok trajanja čokolade je 6 meseci za čokolade koje nisu punjene i 3 meseca za punjene čokolade, Takođe, mogu se naći i čokolade koje imaju rok trajanja 12 - 18 meseci....
Čokoladna torta sa kremom od pavlake i glazuromČokoladna torta sa kremom od pavlake i glazurom
14. mart
Kremom namažite čokoladnu tortu sa svih strana. Istopite čokoladu na vodenoj pari, dodajte i maslac. Homogenizujte, na kratko ohladite i zalijte čokoladnu tortu glazurom. Garnirajte čokoladnim ornamentima....