Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Čvrsta čokoladna glazura za tortePrirodna čvrsta čokoladna glazura za torte i za mnogo drugih vrsta slatkiša i deserata.
Neobično ukusno!...
21. maj
Braon čokoladna glazura za tortuOva količina glazure je dovoljna za tortu prečnika 26-28 cm....
03. nov.
Čokoladna glazura sa čokoladom i pavlakomČokoladu stavljamo na paru sa vanilom, vodom i esencijom i rastopimo dok ne dobijemo glatku smesu.
Ostavimo da se malo ohladi. Počinjemo da dodajemo u pavlaku lagano ili uz pomoć kašike....
30. januar
Čokoladna glazuraTajna je da čokoladna glazura ostaje glatka nakon nanošenja prekao torti, kolača, kolačića itd.
Ostavite čokoladnu glazuru da se blago ohladi i vaša glazura je spremna za korišćenje....
15. dec.
1
Ukusna Čokoladna glazuraČokoladna glazura je pogodna za torte, mafine, pite, kornete, kremove ili kolače....
23. dec.
Čokoladna glazura ogledalo za kolače i torteČokoladna glazura ogledalo se korsiti na temperaturi 30-32 stepena, torta ili kolač treba da bude dobro ohlađen i lepo poravnat kremom....
28. jul
Glazura od maslacaOvu glazuru nanosimo na gotovu tortu, namažemo odozgo i sa strane i poravnamo uz pomoć širokog noža.
Po želji u glazuru možemo dodati i boju za kolače....
18. jun
Glazura za eklereMešajte dok se ne dobije glazura za eklere.
Ova glazura je pogodna za krofnice....
21. april
Karamel glazura od bombonaKaramel glazura od bombona se ne sipa odmah na kolač, već se ostavi da se malo ohladi.
Potpuno ohlađen kolač se presipa glazurom....
10. avgust
1
Glazura od kisele pavlakeGlazura od kisele pavlake je gotova.
Domaći slatkiši su uvek ukusni, a glazura ih čini i lepim....
13. jun
Glazura od krem siraGlazura od krem sira je goova.
Glazura za tortu je odgovarajuća za ukras kolača, torti i drugih deserata....
13. jul
Glazura od kikiriki puteraDodajte nakon toga šećer, vanilu i po želji malo cimeta, mešajte dok se glazura ne pomeša dobro.
Glazura od kikiriki putera je gotova....
15. dec.
Kakao glazura za tortuDobijenom kakao glazurom mogu da se prelivaju torte, kolači i drugi deserti od testa.
Za još veći efekat nakon što se nanese čokoladna smesa, kolač može da se pospe šećernim šarenim mrvicama....
11. april
Mermerna glazura za tortuGlazura se brzo steže, zato radimo brzo, nema vremena za korekciju. Ako stavljamo belu boju na primer na tamnosivu pozadinu, prethodno rastvorimo belu boju, natopimo četku za crtanje i prskamo preko glazure....
09. feb.
Staklena glazura za tortuNakon toga, tortu prelijte glazurom koju ste ugrejali na 35 stepeni. Glazura se sipa odjednom, nikako u tankom mlazu....
22. januar
Ogledalo glazura za torteKad ga skinemo sa vatre, dodajemo konzenzovano mleko, dodajemo čokoladu i želatin. Sve to promešamo žicom.
Po želji smesu možemo obojiti različitim poslastičarskim bojama....
26. jul
Čokoladna torta sa glazuromDa biste pripremili krem, umutite maslac sa šećerom i jajima, mešajte na pari, dodajte i pomešajte sa mrvljenom čokoladom.
Za glazuru rastopite u posudi na vatri šećer, vodu i glukozu sa kakaom....
10. april
Ukusna pikantna glazura za mesoOva glazura će vas iznenaditi sa božanstvenim mirisom i začinima, karakterističnim za ovu kuhinju, sa dodatom pikantnom notom i svežinom citrusa....
18. april
Bela glazura sa krem siromOvu glazuru možete da koristite za pokrivanje kolača, torti i spajanje kolačića....
28. nov.
1
Brza čokoladna torta sa glazuromRazlijte gotovu glazuru po celoj čokoladnoj torti i ukrasite je po želji.
Stavite je u frižider na minimum 12 sati.
Spremite i vi ovu brzu čokoladnu tortu sa glazurom....
22. nov.
Ružičasta glazura za mafine i kolačePo želji dodajte nekoliko kapi esencije za prijatniju aromu u vašu ružičastu slatku glazuru za mafine....
23. maj
Rojal ajsing (šećerna glazura) za dekoracijuKada se bordura završi, stavlja se malo ređe glazure, i čačkalicom se pređe da se napravi mramorna glazura ili neki drugi oblik. Gušćom glazurom se pišu slova, crtaju se ornamenti....
11. jun
Glazura od maline za kolače i torteMeša se ponovo i glazura od maline za kolače i torte se pasira u glatku smesu....
11. april
ČokoladaRok trajanja i čuvanje čokolade
Po pravilu, rok trajanja čokolade je 6 meseci za čokolade koje nisu punjene i 3 meseca za punjene čokolade, Takođe, mogu se naći i čokolade koje imaju rok trajanja 12 - 18 meseci....
21. avgust
Čokoladna torta sa kremom od pavlake i glazuromKremom namažite čokoladnu tortu sa svih strana.
Istopite čokoladu na vodenoj pari, dodajte i maslac.
Homogenizujte, na kratko ohladite i zalijte čokoladnu tortu glazurom.
Garnirajte čokoladnim ornamentima....
14. mart