Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Žirevi sa maslacemMalsac se umuti sa šećerom u prahu dok ne pobeli. Dodaju se žumnca, vanila i brašno. Umesi se meko testo.
Malom kašičicom se oblikuju keksići i ređaju u pleh obložen papirom za pečenje.
Pleh se stavlja u rernu ugrejanu...
18. maj
Slatki žireviOblikujemo žireve pomoću kašičice.
Gotove žireve poređamo u posudu za pečenje na papir za pečenje namazan masnoćom. Pečemo kratko u prethodno zagrejanoj rerni na 220 stepeni....
09. dec.
ŽiroviČuvanje žireva
Žirevi se skupljaju kada su dobro uzreli. Isušuju se na suncu, nakon čega mogu da se čuvaju na suvim i tamnim mestima godinu dana ili malo duže. Najbolje je da ih držite u skladištima ili podrumima....
05. okt.
BukvaOni liče na orah, sa drvenastom ljušturom braon boje, imaju tri ivice, ali zbog svoje specifičnosti se naziv žirevi....
23. jul
Šunka - šta treba da znamoŽirevi ili bellotas od crnike ili plutnjaka predstavljaju osnovnu hranu iberijskih prasića....
21. feb.