Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Pretraga sajta

Žirevi sa maslacemŽirevi sa maslacem
18. maj
Malsac se umuti sa šećerom u prahu dok ne pobeli. Dodaju se žumnca, vanila i brašno. Umesi se meko testo. Malom kašičicom se oblikuju keksići i ređaju u pleh obložen papirom za pečenje. Pleh se stavlja u rernu ugrejanu...
Slatki žireviSlatki žirevi
09. dec.
Oblikujemo žireve pomoću kašičice. Gotove žireve poređamo u posudu za pečenje na papir za pečenje namazan masnoćom. Pečemo kratko u prethodno zagrejanoj rerni na 220 stepeni....
ŽiroviŽirovi
05. okt.
Čuvanje žireva Žirevi se skupljaju kada su dobro uzreli. Isušuju se na suncu, nakon čega mogu da se čuvaju na suvim i tamnim mestima godinu dana ili malo duže. Najbolje je da ih držite u skladištima ili podrumima....
BukvaBukva
23. jul
Oni liče na orah, sa drvenastom ljušturom braon boje, imaju tri ivice, ali zbog svoje specifičnosti se naziv žirevi....
Šunka - šta treba da znamoŠunka - šta treba da znamo
21. feb.
Žirevi ili bellotas od crnike ili plutnjaka predstavljaju osnovnu hranu iberijskih prasića....