- 08.02.17 11:42#1Kako se pravi šarena so?Ako neko ima recept za šarenu so, jel može da mi kaže?OdgovorOdgovori sa navedenom temom
- 08.03.17 11:05#2od: Kako se pravi šarena so?testOdgovorOdgovori sa navedenom temom
- 26.08.21 08:01#3od: Kako se pravi šarena so?Tschubritza (također Tschubitza) naziv je za razne začine. Na bugarskom jeziku naziva se ljetna slana. U zemljama njemačkog govornog područja trgovački je naziv mješavine začina koja se u Bugarskoj naziva Scharena Sol(obojena sol). Naziv potječe od slanog, koji određuje karakter smjese.
Tipični sastojci osim slanog su kuhinjska sol i začinsko bilje (bosiljak, piskavica, ljubičnjak, mažuran, matičnjak, menta, origano, kadulja i majčina dušica), povrće (luk, češnjak i celer) i drugi začini poput paprike i glutamata. Pod tim imenom prodaju se i smjese potpuno bez slanih.
Smatra se bugarskim nacionalnim začinom, ali se uglavnom koristi u pripremi juha, ragua i jela od povrća.OdgovorOdgovori sa navedenom temom - 18.04.22 12:24#4od: Kako se pravi šarena so?Yanimljivo, nisam do sad cula za sarenu so. Da li sam dobro razumela, to je mesavina soli i zacina?OdgovorOdgovori sa navedenom temom
- 17.05.24 09:44#5od: Kako se pravi šarena so?Ovo mi se čini veoma interesantno. Znam za kombinaciju ruzmarina i soli recimo, ali baš za so sa ovoliko začina nisam do sada čula. Vredi isprobati.OdgovorOdgovori sa navedenom temom
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest