Bonapeti.rs»Forum»Restorani, Kafane, Ugostiteljski objekti»Restorani u kojima se dobro jede

Restorani u kojima se dobro jede

  • 21.02.21 10:45#1IvanaIvanaНовакRegistracija: 19.12.20Grad: -Odgovori: 2Restorani u kojima se dobro jedeZbog dobro poznate situacije u kojoj se nalazimo već godinu dana, suprug i ja ne idemo često u restorane, ali ova tri o kojima ću vam pričati su zaista vredni hvale i to ne zato što smo ih skoro posetili, već zato što su zadovoljili sve kriterijume nas lakih na kritikama, a pritom su veoma različiti i sigurno će vam "leći" barem jedan od njih. Svi su u Beogradu i toplo preporučujem da ih posetite.
    1. "Smokvica" u Gospodar Jovanovoj se razlikuje od drugih u lancu, zbog posebne peći i specijalnog testa za pizzu, koji se pravi od beskvasnog belog testa koji se priprema prirodnom fermentacijom. Ljudi moji, taj ukus u kombinacija sa mojom omiljenom pizzom sa belim sosom od tartufa, mocerelom, parmezanom i pršutom je neponovljiv! Preko kanem malo ljutog maslinovog ulja i topim se od miline u zimskim danima pored kamina na spratu... Burger od angus govedine je takođe fenomenalan!
    2. "Suvenir" u bloku 44 na Nbg-u je poseban po prijatnoj atmosferi i fenomenalnim enterijerom, kako u unutra, tako i na terasi. Ono što vam preporučujem da probate su svinjska rebra u kajmaku i ćuretina sa mlincima. Ne znam šta je bolje, zavisi samo šta vam se jede u datom trenutku.
    3. I za kraj, kao poslastica, "Mala Kolubara na reci", Savski nasip 7a, ima duh prave kafane sa ukusno raspoređenim starinskim detaljima, gde vam organizam prosto traži domaćinske specijalitete sa sve lukom i ljutim papričicama! Ono što je nas oduševilo poslednji put je otkriće godine! Pazite sad... Drpana svinjska plećka na burek testu, sa kajmakom ispod mesa i rukolom i crvenim lukom odozgo uz hrskave krompirići unaokolo! Varijanta sa pljeskavicom je takođe neviđena, s tim sto je tu urnebes umesto kajmaka. Ne bih ništa dalje objašnjavala, to jednostavno morate da priuštite svojim nepcima!
    Da li ste posetili ova mesta? Koje vi restorane preporučujete?
    OdgovorOdgovori sa navedenom temom
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest